De voordelen van fulfilment

Als je als webshop nog geen gebruik maakt van een fulfilment center vraag je je misschien af: Wat is fulfilment & wat zijn de voordelen van fulfilment? Hoe maakt fulfilment je leven als webshop eigenaar makkelijker en helpt het jouw business verder?

In dit artikel zetten we de voordelen van fulfilment op een rij, zodat je beter kan inschatten of fulfilment ook voor jouw webshop interessant is.

De voordelen van fulfilment

De voordelen van fulfilment op een rij

Tijd & flexibiliteit

Het grootste voordeel van fulfilment is de flexibiliteit en de tijd die je elke dag overhoudt. Nu ben je elke dag je webshop bestellingen in de gaten aan het houden, artikelen aan het pakken, inpakken en het brengen naar een PostNL punt kost best veel tijd. Ook moet je zorgen dat je voldoende verpakkingsmateriaal hebt en nieuwe voorraad weer netjes opslaat en verwerkt.

Als je dit zelf regelt ben je hier vaak aan het einde van de dag mee bezig. Je wilt namelijk jouw klanten zo goed mogelijk van dienst zijn, dus bezorg je zo laat mogelijk alle pakketten bij het PostNL punt. Dit zorgt er voor dat jij (of een medewerker) niet makkelijk aan het einde van de dag een afspraak kan plannen, een dag vrij kan nemen of op vakantie kan gaan.

Ook kan het fulfilment center het retourproces overnemen. Zo worden de retouren gecheckt of deze nog in nette staat verkeren en teruggeboekt op de voorraad.

Meer service voor jouw klant

Een fulfilment center verstuurd tot laat op de dag bestellingen. Zo worden de pakketten van bestellingen die na 17:00 besteld zijn alsnog op dezelfde dag verzonden.

Ook kan het voorkomen dat in drukke periodes (black friday, sinterklaas, kerst etc.) verzendleveranciers je pakketjes niet meer aannemen of uitstellen. Een fulfilment center verstuurd grote hoeveelheden, waardoor zij betere contacten en mogelijkheden hebben om ook in piektijden de pakketten te blijven versturen.

Makkelijk opschalen in drukke tijden

Een ander voordeel van fulfilment is het moeiteloos opschalen van je webshop. Heb je meer opslagruimte nodig, dan is dat geen probleem. Ga je (ineens veel) meer pakketten versturen, dan hoef je met een fulfilment partner niet halsoverkop meer mensen of ruimte te regelen. Je kan hierdoor ook makkelijker pieken aan en zit hierdoor niet vast aan een ruimte of personeel die je niet volledig benut als het weer rustiger is.

Hierdoor kan je meer tijd en focus stoppen in de (online) marketing van je webshop of op zoek gaan naar nieuwe producten en leveranciers.

Meer verzendmogelijkheden (ook buiten Nederland)

Ook heb je voordelen met fulfilment op het gebied van verzendmogelijkheden. Zo kan je makkelijker naar verschillende landen versturen, gebruik maken van verschillende (duurzame) verzendmethoden of sneller versturen.

Ook als je afwijkende afmetingen of kwetsbare spullen verstuurd kan een fulfilment partner een goede oplossing zijn. Door de logistieke ervaring weten zij goed hoe ze het beste met die zendingen om moeten gaan om zo onnodig hoge verzendkosten of schade te voorkomen.

Ook kan je door te kiezen voor fulfilment duurzamer gaan verzenden. Door de grote volumes wordt er tevens gebruik gemaakt van fietskoeriers.

Lage verzendkosten en daardoor verrassend betaalbaar

Doordat een fulfilment center meer pakketten verstuurd kunnen zij ook voor een lager tarief pakketten versturen. Het fulfilment tarief van een fulfilment center ligt weliswaar hoger dan de verzendkosten van bijv. een PostNL of DHL, maar hier krijg je ook een hoop extra service voor terug. Zo regelt een fulfilment partij de goederen ontvangt en inslag, het verpakkingsmateriaal en worden de spullen netjes ingepakt en verstuurd. Zonder dat jij hier omkijken naar hebt.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Het wordt als webshop eigenaar al snel interessant om je webshop logistiek uit te besteden. Vanaf 5 a 10 bestellingen per dag is het vaak voordeliger om je webshop logistiek uit te besteden aan een fulfilment center.

Ook als je nog niet aan dit aantal bestellingen komt kunnen de andere voordelen van fulfilment de doorslag geven om over te stappen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw webshop? Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.

Dit bericht delen

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-mail