Wat is fulfilment?

Wat is fulfilment, hoe werkt het en wat levert het mij op? Als je een of meerdere van deze vragen hebt, dan leggen we op deze pagina alle ins en outs over fulfilment uit.

Je komt te weten wat fulfilment is, welke onderdelen en stappen er bij komen kijken, hoe de kosten zijn opgebouwd en hoe het jouw bedrijf verder laat groeien!

Mocht je na het bekijken van deze pagina toch nog vragen hebben, dan helpen we je graag persoonlijk verder.

Wat betekent fulfilment of e-fulfilment

Door de sterkte groei in het aantal webshops wordt de term fulfilment of e-fulfilment steeds vaker gebruikt. Logisch want het is voor voor veel webshops een zegen om met een goede logistieke partner samen te werken.

Wat is fulfilment dan precies?

Fulfilment betekent dat je alle activiteiten en handelingen van je orderafhandeling uitbesteedt. Zo hoef je als ondernemer je geen zorgen meer te maken waar je elke dag de tijd vandaan haalt om alle orders te verzamelen en te versturen. Maar bijvoorbeeld ook niet of je wel genoeg tijd en ruimte hebt om je voorraad op te slaan. Je kan er voor kiezen om je retourzendingen niet zelf meer af te handelen en het bekijken of je nog wel genoeg verpakkingsmateriaal in huis hebt is overbodig.

Wat is het verschil tussen fulfilment en e-fulfilment?

De afkorting “e” staat voor electronic. Omdat veel bestellingen tegenwoordig online gedaan worden zijn steeds meer webshops gekoppeld met de software van hun fulfilment partij. Hierdoor worden de orders direct doorgezet en wordt alle communicatie tussen de webshop en de fulfilment software real-time gesynchroniseerd. Is bijvoorbeeld de order verstuurd en de track&trace informatie beschikbaar, dan stuurt de software dit direct door en ontvangt de klant via de webshop deze informatie.

Hoe werkt fulfilment en welke stappen worden doorlopen?

Doordat steeds meer ondernemers online verkopen is een belangrijke stap om de webshop te koppelen met de fulfilment software.

Als dit geregeld is en de voorraad en (product)informatie bekend is kan het logistieke proces starten.

Inslag en controle fulfilment

Inslag & controle

Jouw leveranciers leveren jouw producten rechtstreeks aan en na goedkeuring worden de producten direct in de voorraad geboekt.

Fulfilment software

Voorraadbeheer en real-time inzicht

De voorraad wordt automatisch bijgewerkt en is daarmee altijd up-to-date. Via fulfilment software hou je continu zicht op de status van al jouw orders.

Inpakken en Value Added Logistics

Inpakken en Value Added Logistics (VAL)

Bij het inpakken wordt rekening houden met de eisen van jouw webshop. Speciale verpakkingen, het ompakken, toevoegen, samenvoegen of splitsen van producten of materiaal is geen enkel probleem.

Opslag van voorraad

Opslag

De producten liggen netjes opgeslagen. Ons modern ingerichte warehouse voldoet aan alle wettelijke voorschriften en alle logistieke processen worden conform de ISO 9001 certificering uitgevoerd.

Orderpicking

Orderpicking

Voor 20:00 besteld betekend dezelfde dag nog verzonden. Je hebt voortdurend zicht op de doorlooptijd van jouw orders en ook de track & trace informatie is altijd zichtbaar.

Co2 neutrale fulfilment

Verzending en retouren

Er zijn verschillende verzendmogelijkheden en niveaus, zoals same day delivery, volgende dag of specifiek tijdstip. Ook kan het hele retourproces uit handen genomen worden.

Wat levert fulfilment mij op?

Als je met een betrouwbare fulfilment partij gaat samenwerken dan ervaar je voornamelijk dat je veel meer tijd overhoudt voor je bedrijf.

Je bent veel flexibeler doordat je niet elke dag de orders en retouren hoeft te verwerken en kan je focus houden op het laten groeien van je webshop.

De voordelen op een rij:

Vrijblijvend sparren over de mogelijkheden?

Al vanaf €6,95 per pakket neemt We-fulfil alle logistieke stappen uit handen. Van het automatisch binnen halen van bestellingen, het versturen van de orders tot het terugkoppelen van track&trace informatie naar de klant.

Wil jij meer tijd voor je webwinkel en minder tijd besteden aan het afhandelen van orders, neem dan vrijblijvend contact met ons op via het onderstaande formulier.

Wat kost fulfilment?

Fulfilment neemt verschillende diensten voor jou uit handen. Hierdoor zijn de kosten van fulfilment opgebouwd uit een aantal onderdelen:

  • Inslag van je goederen
  • Voorraadbeheer en eventuele opslag
  • Orderverwerking (handelingen per order)
  • Verpakkingsmateriaal
  • Verzendkosten
  • Fulfilment software
  • Mogelijke retouren

Bij We-fulfil werken we met all-in prijzen om de tarieven zo helder en transparant mogelijk te maken.

Orders per dagPakketBrievenbuspakketPost
15 – 49€7,55€4,95€3,85
50 – 99€6,85€4,80€3,65
100 – 199€6,60€4,65€3,45
200+Op aanvraag

Vanaf prijs per pakket of poststuk binnen Nederland, tot 2 picks per order. Pakketten: max 10 kg, maximale grootte 50dm3 (bijv. 50 x 100 x 10 of 25 x 20 x100 of 60 x 40 x 20 cm. Exclusief opslagkosten en retourkosten.

Wanneer wordt fulfilment voor mij rendabel?

Tijd technisch is het altijd handig om een logistieke partner samen te werken. Maar natuurlijk brengt het ook kosten met zich mee. Daarom heb je een minimale hoeveelheid bestellingen nodig voordat fulfilment voor jouw bedrijf rendabel wordt. Dit ligt bij ongeveer 5 a 10 bestellingen per dag.

Vanaf dit moment is het prijs technisch ook interessant. Je gaat steeds minder betalen naarmate het aantal bestellingen toenemen, terwijl dit als je het in eigen beheer zou houden juist steeds duurder wordt door het aannemen van personeel, opslag, transport etc.

Wil jij bespreken of fulfilment voor jouw webshop (binnenkort) handig is? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

We-fulfil duurzame fulfilment

Koppelen met je webshop

Een belangrijk onderdeel is de koppeling van jouw webshop met de fulfilment software. Hierdoor worden de bestellingen automatisch doorgegeven, maar wordt bijvoorbeeld ook de voorraad real-time gesynchroniseerd. Of er nu bestellingen gedaan worden, er nieuwe voorraad wordt opgeslagen of er een product retour komt.

Daarnaast is de communicatie tussen de logistieke partner en de klant belangrijk voor een order status wijziging en bijvoorbeeld de track&trace informatie.

Met onze gebruiksvriendelijke software kan je makkelijk alle grote webshop platformen koppelen. Staat jouw software hier niet tussen? Neem dan even contact op voor de mogelijkheden.