Inkopen buiten de EU

Koop jij wel eens producten buiten de EU? Of heb jij een webshop die spullen buiten de EU inkoopt en rechtstreeks bij consumenten aflevert? Dan kan het gebeuren dat er aan de deur Btw of invoerrechten betaald moeten worden.

Inkopen buiten de EU

Per 1 juli 2021 gaan de nieuwe EU Btw-regels in. Hierdoor worden zendingen met een waarde onder de 22 euro ook belast met 21% Btw.

Buitenlandse leveranciers kunnen gebruik maken van de Europese One Stop Shop-regeling (OSS). In dat geval betalen zij de Btw en invoerrechten (boven de €150). Doet de leverancier dit niet dan betaal je Btw en invoerrechten bij levering aan de deur.

Webshop eigenaar

Als webshop kan je hier op inspelen door met de juiste leveranciers te werken of met bulk zendingen te gaan werken. Hierdoor bestel je in één keer een grote hoeveelheid. Deze voorraad gaat naar een fulfilment center, die de B2C orders van je webshop afhandelt.

De consument betaald geen Btw of invoerrechten en de levertijd wordt sterk verkort. Ook kan je door een grotere hoeveelheid in te kopen een betere inkoopprijs bedingen.

Als webshop eigenaar kan je de betaalde Btw bij je Btw-aangifte verrekenen of kan je een vergunning artikel 23 bij de Belastingdienst aanvragen. Hierdoor hoef je geen Btw te betalen bij de levering van je producten, maar geef je de Btw op in je Btw-aangifte.

Sparren?

Wil je meer weten over onze fulfilment mogelijkheden en hoe wij kunnen helpen bij de inkoop buiten de EU? We komen graag met jou in contact via 035 76 00 439 of info@we-fulfil.nl.

Meer informatie over de huidige en aankomende Btw-regels kun je vinden op:

Dit bericht delen

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-mail